Lézergravírozás

Milyen anyagra tudunk gravírozni?

Felhasználási területek

Üvegek, poharak gravírozása

Üveg tárgyak és poharak gravírozása nagyon esztétikus eredménnyel jár, ami kitűnő választás lehet marketing és reklám ajándékok számára. Ami fontos a megrendelésnél, hogy az üveg tárgyaknak kell, hogy legyen sík felülete, ahova gravírozni tudunk. Poharak esetében a palástnak szintén minél nagyobb sík felülettel kell rendelkeznie, mert a lézer azon tud dolgozni.

Fa

Az egyik legnépszerűbb felhasználása a lézergravírozásnak a különböző faanyagok megmunkálása. Nagyon mutatósan lehet fára lézerrel jelölni, és nagyon sok területen felhasználható, legyen az egy fa díj gravírozása vagy céglogó vésése . Minden faanyag más, mint a többi, így optimális esetben ebből is szeretnénk próbadarabot kérni, hogy pontosan azt kapja a megrendelő, amire vágyik!

Fémek

fémek lézergravírozása remek megoldás ha tartós és jól olvasható mintára vágyik az ember. Különféle folyamatokat alkalmazunk a gravírozott fém típusától függően. A különböző kezelt (pl.: festett, eloxált) fémek esetében a lézer eltávolítja a felső; kezelt réteget és előtűnik a fém. Nyers fémek esetében is használható a lézergravírozás bár látványos minta elérése több időt és szakértelmet igényel.

Műanyagok

Nagyon sokféle műanyag gravírozható és vágható lézerrel. Legszebb minta talán a kétrétegű műanyag gravírozásával érhető el, ahol, mint a fémek esetében a felső réteget eltávolítva előtűnik a műanyag alapszíne. Szinte bármilyen műanyag megmunkálható, de ezt is mindenképpen ki kell próbálnunk a sorozatgyártás előtt.  Sajnos akadnak azonban olyan műanyagok is, amik nem megmunkálhatóak, mert  lézerfény hatására egészségkárosító gázok szabadulnak fel. Ilyen anyag például a PVC.


Vékony anyagok

Papírok, textilek, bőrök, műbőrök, semmi nem áll ellent a lézersugárnak, hála az égnek, mert így készíthetünk vele például különlegesen kivágott meghívókat, extra szabásmintákat, bőr kulcstartókat.

Rozsdamentes acél kulcstartó
Műanyag madárgyűrű
Alumínium Névjegykártyatartó
Üveg alkatrész feliratozása
Műanyag alkatrész feliratozása
Nyomtatott áramkör feliratozása
Vinatus fa vágódeszka
BMW Fröccsöntő szerszám